Micropigmentarea sprancenelor pentru barbati

Barbatii sunt din ce in ce mai des pusi in aceleasi conditii in care sunt puse si femeile, de aceea devine tot mai frecventa dorinta multora dintre ei sa-si imbunatateasca aspectul fizic prin diferite proceduri printre care si tehnica de micropigmentare a sprancenelor. Din cauza inaintarii in varsta sau din cauza unor probleme cauzate de afectiuni medicale precum alopecia sau chimiolterapia tot mai multi barbati opteaza spre aceasta metoda de imbunatati a aspectului.

Atat la femei cat si la barbati, in momentul in care se incepe procedura de micropigmentare a sprancenelor, se tine cont de forma fetei clientului, dorintele lui, culoarea pielii si a parului. Tratamentul dureaza aproximativ 45 de minute si este putin dureros, dupa trei patru zile de la sedinta, roseata si umflaturile tipice din jurul zonei tratate dispar si culoarea noilor sprancene incepe sa aiba un aspect din ce mai natural. In termen de trei luni de la tratament, este posibila si efectuarea unor mici corectii si desenarea sau reproiectarea unor fire de par.

In cee ceea ce priveste ingrijirea, si barbatii trebuie sa fie la fel de atenti si rigurosi atunci cand vine vorba despre sprancenele lor. Dupa finalizarea sedintei de micropigmentare este posibil sa se formeze o crusta, aceasta fiind fireasca, insa, desi nu pare estetica, nu trebuie inlaturata, ci lasata sa dispara de la sine pentru ca rezultatele finale sa fie cele solicitate.

Printre avantajele micropigmentarii sprancelor atat pentru barbati cat si pentru femei se numara:

•Tratamentul este mai puțin dureros

•Obtinerea unor rezultate naturale

•Efectul final nu arata ca un tatuaj

•Este mai putin costisitoare si mai putin dificil de realizat

•Designul parului este identic cu firele naturale

•Pigmentul nu schimba culoarea, dar se estompeaza lent

•Retusarea este necesara doar pentru a sublinia rezultatul deja existent

Durata de rezistenta a micropigmentarii depinde de epiderma fiecarui client. Efectul micropigmentarii rezista de la un an si jumatate la 2 ani si jumatate, in functie de caz. In cazul persoanelor care au o piele mai groasa, cu pori dilatati, cu un ten mai gras, pigmentul se pierde un pic mai repede decat la persoanele cu tenul uscat.

Desigur ca longevitatea efectului micropigmentarii depinde si de obiceiurile fiecareia dintre noi. Daca ne facem un peeling, daca mergem frecvent la solar, daca recurgem la

microdermabraziune, pigmentul va iesi mult mai rapid din pielea sprancenelor, fiind practic sters. Astfel procedura si intretinerea este la fel si pentru barbati iar rezultatele finale pot fi obtinete indiferent de clietul care le solicita.